Goedkopere Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering kan men afsluiten om er zeker van te zijn dat een bepaalde schuld kan worden afbetaald wanneer de schuldnemer komt te overlijden. Dit is met name interessant wanneer twee partners samen een schuld aan gaan. Ze gaan op die manier samen een verplichting aan om de schuld af te lossen. In principe merkt men niets van deze gedeelde verplichting zolang men in leven is en bij elkaar blijft. Het kan echter voorkomen dat een van de twee partners onverwacht komt te overlijden. In zo'n geval gaat de schuld over op de partner die nog over is. Een van de redenen waarom mensen vaak samen een schuld aangaan is dat ze het alleen niet kunnen financieren. Wanneer er een van de twee partners wegvalt kan de ander dus gemakkelijk in de problemen komen. Om deze problemen te voorkomen kan men de zogeheten schuldsaldoverzekering afsluiten. Op deze manier zullen de partners niet in de problemen komen wanneer de ander komt te overlijden en kunnen ze met een gerust hart een financiële verplichting aangaan.

Een goedkope schuldsaldoverzekering valt op een aantal manieren samen te stellen. Uiteraard is het mogelijk om de verschillende aanbieders te vergelijken. Men kan op basis van deze vergelijking op de websites die hier speciaal op gericht zijn een vergelijking uitvoeren en zo gemakkelijk geld besparen. Deze besparingen zijn doorgaans echter maar marginaal en het heeft vaak ook te maken met een stukje service dat duidelijk minder is wanneer er voor een goedkope variant wordt gekozen. Natuurlijk zullen sommige mensen hier weinig waarde aan hechten, voor hen is het dan ook een zeer goed idee om een verzekering te kiezen waarbij er weinig service wordt geleverd zodat deze goedkoop kan worden aangeboden.

Een betere manier om een goedkope schuldsaldoverzekering af te sluiten is echter het kijken naar de voorwaarden van de verzekering. Zo kan men de verzekering volledig zelf samenstellen en op die manier bepalen welk bedrag er zal worden uitgekeerd wanneer een van beiden komt te overlijden en wat de premie per maand zal gaan zijn. Zo kan men er bij een schuldsaldoverzekering voor kiezen om het totale bedrag dubbel te verzekeren. Dit betekent in principe dat men bij het overlijden van de ander het volledige bedrag van de schuld vergoed krijgt. Dit is echter een relatief dure verzekering, waardoor de premie per maand zeer hoog zal zijn. Aan de andere kant is het ook mogelijk om het totale bedrag te verzekeren. Samen kunnen de partners op deze manier het gehele bedrag op blijven brengen wanneer een van beiden wegvalt. Men kan hierbij zelf kiezen voor de verdeling van de premies onder de partners. Zo is het mogelijk om dit 50-50 te doen, maar wanneer de man veel meer verdient is ook een 70-30 verdeling mogelijk. Wanneer de man komt te overlijden zal de vrouw in dat geval nog 30% van de lening af dienen te lossen, de rest van de lening zal dan voor rekening komen voor de verzekeraar.