Goedkopere Motoverzekering

Een motoverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen die met een motor de weg op wil. Het gaat hierbij echter alleen om de verplichte BA motoverzekering. Het is mogelijk om hier een uitbreiding op te kiezen en op die manier meer risico's af te dekken. Uiteraard is een meer uitgebreide dekking niet gratis. Om die reden dient men een afweging te maken tussen de te kiezen dekking en de bijbehorende premie.

Over het algemeen doet men er goed aan om een nieuwe motor uitgebreid te verzekeren. Hierbij kan men denken aan het afdekken van risico's als gevolg van schade door eigen schuld of diefstal. Deze risico's worden niet afgedekt door de goedkoopste variant, de BA motoverzekering. Om die reden komen de kosten van dit soort schadeposten alsnog voor de eigen rekening wanneer men hier mee te maken krijgt en de goedkoopste verzekering is afgesloten. Een goedkope motoverzekering hoeft daarom dus niet automatisch de goedkoopste te zijn, er zijn meer factoren om rekening mee te houden.

In principe kan men een goedkope motoverzekering het best kiezen door rekening te houden met zowel de kosten op de korte als de lange termijn. Dit klinkt misschien nog niet zo eenvoudig, maar in principe is het helemaal niet moeilijk en eigenlijk heel logisch. De kosten op korte termijn staan natuurlijk door de premie die men dient te betalen voor de motoverzekering. Men associeert een lage premie automatisch met een goedkope verzekering. Per maand hoeft men minder te betalen en houdt men op die manier eenvoudig meer geld over aan het eind van de maand om andere leuke dingen van te doen. Een goedkope verzekering op de korte termijn kan echter hoge kosten met zich meebrengen op de lange termijn, en het is belangrijk om goed motoverzekeringen te vergelijken op al deze factoren. We verwachten natuurlijk allemaal nooit te maken te krijgen met een ongeval, maar sommige mensen wonen bijvoorbeeld in gebieden waar het risico toch relatief hoog is. Wanneer zij een goedkope motoverzekering hebben gekozen en dus een lage premie betalen is de kans groot dat de voorwaarden van de verzekering bepalen dat men in geval van schade alsnog (deels) zelf voor de kosten op dient te draaien. Op deze manier worden de kosten op lange termijn natuurlijk zeer groot wanneer men daadwerkelijk met een ongeval te maken krijgt.

Het is om die reden beter om ook deze mogelijke kosten mee te nemen in de afweging. Men kan het best een selectie maken van een aantal motoverzekeringen die qua voorwaarden voldoen aan de wensen en passen bij het persoonlijk profiel. Vervolgens kiest men uit deze alternatieven de goedkoopste variant. Op deze manier kan men een goedkope motoverzekering selecteren zonder dat er hierbij risico wordt gelopen op een grote kostenpost wanneer er ook daadwerkelijk een keer wat gebeurt. Op het eerste gezicht lijkt de motoverzekering hiermee misschien niet direct het goedkoopst, maar dit verschil in premie kan zich uiteindelijk heel gemakkelijk terugbetalen en dan zal men blij zijn dat men iets langer heeft nagedacht over de af te sluiten verzekering.