Goedkopere Caravanverzekering

Een caravanverzekering is haast onmisbaar voor iedereen die graag met de caravan op reis gaat. Een caravan vertegenwoordigt een behoorlijke waarde en dit is dan ook een van de redenen dat schade aan de caravan behoorlijk in de papieren kan lopen. Zeker wanneer het weer flink uithaalt kan er schade ontstaan die men niet zomaar zelf zal kunnen vergoeden. Om toch van de caravan te kunnen blijven genieten is het mogelijk om een caravanverzekering af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht en men kan kiezen uit twee verschillende soorten dekkingen. Uiteraard is de meer uitgebreide dekking beter geschikt voor een nieuwe caravan, maar de kosten hiervan liggen ook iets hoger.

Men kan het best een goedkope, maar uitgebreide caravanverzekering zoeken voor een nieuwe caravan, omdat de vertegenwoordigde waarde in dat geval zeer hoog is. Dit betekent in principe niets anders dan dat de kosten van een schade hoger zullen zijn dan bij een zeer oude caravan. De hogere premie kan op deze manier gemakkelijker worden terugverdiend wanneer er ook daadwerkelijk iets met de caravan gebeurt en er uitgekeerd zal moeten worden als gevolg van schade. Wanneer de kosten hiervan erg hoog zijn is men achteraf beter af wanneer er is gekozen voor een caravanverzekering waar wat meer premie voor is betaald. Om deze reden beperkt het kiezen van een goedkope caravanverzekering zich dus niet alleen tot het kiezen van de verzekering waar men de laagste premie voor dient te betalen. Dit is een wat kortzichtige gedachte die geen rekening houdt met het feit dat er ook echt wat mis kan gaan met de caravan. Dit is natuurlijk ook niet iets waar we graag rekening mee houden, maar op het gebied van verzekeringen kan dit in ieder geval een hoop schelen en is het voor veel mensen dus zeker de moeite waard.

Aan de andere kant kan men een goedkope caravanverzekering vinden voor een wat oudere caravan door af te gaan op de prijs. Anders dan bij een nieuwe caravan is het uit te keren bedrag bij een schade vaak wat lager. Om die reden is het vaak interessant om een minder uitgebreide dekking te kiezen en eventueel zelf op te draaien voor de kosten van andere schades. Wanneer deze kosten relatief laag zijn is het niet slim om een uitgebreide dekking te kiezen, omdat de kosten van de premie niet opwegen tegen de baten van een ruimere dekking. De kosten van een reparatie zijn vaak lager dan de kosten van de premie die iedere maand met zekerheid betaald dient te worden. Om deze reden doet men er met een wat oudere caravan doorgaans goed aan om zelf wat risico's te gaan dragen en zo minder premie per maand te betalen. Daarnaast is het van groot belang om zelfs met een nieuwe caravan te bepalen of de uitgebreide dekking ook echt nuttig is binnen de persoonlijke situatie. Een caravan die bijna het hele jaar binnenstaat heeft minder kans op schade dan een exemplaar dat continu onderweg is.